BackyardUltra

Backyard Ultra

En form av löpning som jag aldrig prövat på men som jag gärna skulle vilja pröva är Backyard Ultra. Har blivit inbjuden två gånger men har båda gångerna behövt tacka nej då jag inte varit hemma. 


Reglerna är enkla du ska springa ett varv om 6706 meter så många gånger som möjligt. Varje varv börjar på jämnt klockslag. Startar första varvet 1000, så startar andra varvet 1100 och så vidare. Tror att förra årets vinnare av det lokala loppet (LUBB) sprang åtta varv och höll alltså på i knappt åtta timmar. Vinnaren avverkade drygt fem mil och klarade med marginal ett ultramaraton!


Hur långt jag skulle komma är osäkert. Men skulle nog ha som mål fyra varv om jag ställde upp.


Det fina med Backyard Ultra är att du kan få vila och återhämta dig något mellan varven, åtminstone i början medans orken fortfarande finns kvar. Springer du i 5:00 tempo klarar du varvet på drygt 33 minuter och får vila i 27 minuter. Är du långsammare och håller 6:00 tempo tar varvet 40 minuter och är farten 7:00 hinner du fram till en 13 minuters vila innan det är dags igen...Mer kommer senare när jag gjort mitt första ultralopp!

2021-07-05